Yıl bitmeden açıklayacak

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen VW,elektrikli taşıtlar mevzusunda yeni bir söyleme yaptı.
Markadan yapılan söylemeye göre, 2024 senesine kadar elektrikli vasıta geliştirme çalışmaları ile dijital teknoloji alanlarına 66 milyar dolarlık yatırım yapılacak.
Reuters’te yer alan habere göre, firma önümüzdeki senelerde tüm grup markaları dahil olmak üzere 75 elektrikli ve 60 hibrit model üretmeyi hedefliyor.
2029 senesinde toplam 26 milyon elektrikli vasıtanın üretilmiş olacağını kaydolan VW, bu taşıtların 20 milyonunda ise kendi geliştirdiği Millî Eğitim Bakanlığı elektrikli vasıta platformunun kullanılacağını bildirdi.
VW Grubu bünyesinde Skoda, Seat, Porsche, Audi ve Lamborghini gibi markalar bulunuyor.
ELEKTRİKLİLERE YER AÇMAK İÇİN MANİSA’YA GELİYOR
2015 senesindeki dizel skandalı sonrası rotayı elektrikli modellere çeviren Volkswagen, bu kapsamda Almanya’daki Zwickau ve Emden fabrikalarında elektrikli modellere yer açmak için yeni bir kuruluş kurmak istiyor.
Açacağı yeni fabrikası kapsamında ise Manisa’da 1 milyar liralık bir firma kuran VW, buradaki kuruluşunda Skoda Superb, VW Passat, Seat Ateca ve Skoda Karoq gibi modelleri üretmeyi planlıyor.
Yıllık yapım kapasitesi 300 bin adet olması beklenen Manisa fabrikasının, 5 bin bireye de istihdam sağlaması öngörülüyor.
Her ne kadar Manisa’da bir firma kurmuş olsa da, VW henüz yeni fabrikası hakkında fotoğrafı bir söylemede bulunmadı. Firmadan yapılan son söylemede, yeni kuruluş mevzusundaki fotoğrafı söylemenin sene bitmeden yapılacağı kaydedildi.
24 SAATGÜNÜN ÖZETİ24 saat24 saat günün ehemmiyetli haberleri ve gelişmelerihaberlervolkswagenotomobilotomotivelektrikli modellerGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ